maanantai 6. elokuuta 2012

masu vko 17

17+2, pienoinen turvotus..

17+5, hitaasti se kasvaa <3

Tuntuu ihan uskomattomalta, että vastahan sitä teki plussa testin ja nyt ollaan jo melkein puolivälissä.
Aika on mennyt jo nopeasti, kumpa loppukin menisi..
Näin jo painajaisia lapsen syntymästä, ylläri, niitä on  jo melkein odotettu.. :(
Unessa lapsi oli sivuttain, kätilö meinas, että nyt vaan synnytetään, menet sivuttain itekin niin kyllä se sieltä ulos tulee... Synnytys oli kestänyt 48h, kun lääkäri tuli ja sano että katotaanpas tarkemmin, eihän täällä kuulu enää edes sydänääniä..  Tässä vaiheessa havahduin hereille, aivan hikisenä ja täristen, kello oli viisi ja en tietenkään enää saanut unenpäästä kiinni (herätys olis ollut vasta 6.30..) Mieskään ei ollut enää kotona.. Ei ollut kaikkein parhain alku aamulle.. :(


Paino 135g
Koko pituus: 16 cm

Lapsi


Nyt lapsi osaa haukotella. Lapsi on laiha, iho on läpinäkyvä eikä ihon alla ole vielä rasvaa. Iholle on muodostunut ohut karva (lanugo) joka peittää lapsen kehon syntymään saakka. Lapsen vartalo kasvaa nopeasti, ja luusto vahvistuu. Lapsi painaa tästä viikosta lähtien enemmän kuin istukka. Lapsen lihaksetkin vahvistuvat, ja voit tuntea paljonkin liikkeitä nyt, varsinkin jos kyseessä on toinen tai useampi lapsesi.

Lapsi pystyy nyt reagoimaan ympäristöön ja ääniin, ja nämä reaktiot tunnet liikkeinä ja potkuina. Monet äidit eivät kuitenkaan vielä tunne lapsen liikkeitä.

Nyt pystyy jo melko varmasti näkemään ultraäänen avulla onko lapsi poika vai tyttö.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: