maanantai 10. syyskuuta 2012

Kipua..

Kipu on inhottava vieras.



Kun sattuu mietii, että mitä ihmettä on tehnyt, jotta on tän kivun ansainnut.
Kärsin viime raskaudessa lantion löystymiseen liittyvistä kivuista, loppuraskaudesta.. Nyt nuo samat, mutta niin inhottavat kivut ovat taas tulleet riesakseni. Tunnistin ne itse heti, mutta koska olen jo sairaslomalla, en ole vielä lääkärissä käynyt kertomasta asiaa. Huomenna pitäisi päästä käymään lääkärin luona, mutta ongelma on se, että miten pääsen sinne asti, kun käveleminen on oikeesti todella tuskaista ja pitää mennä linkillä, mukaan pitää ottaa vielä 5v tyttö. Mutta, koitan päästä jotenkin, joten katsotaan mitä hän sitten suosittelee ja miten jatketaan (sairasloma loppuu, jatkanko töitä vai saanko lisää sairaslomaa..)

Lantion löystyminen tuo mukanaan ikäviä tuntemuksia ja arkeen paljon enemmän vaikeustasoja.
Nivusissa on hurjasti kipua, aivan kuin puukkoja iskettäisiin, jokainen askel on tuskaa.
Iskiaskipuja on selässä. Äkillisiä kipupiikkejä tulee pienestäkin liikkeestä. Välillä kipu tulee heti, välillä se iskee päivän päätteeksi. 

Kipu saa välillä kyyneleet silmiin,
 - ei tarvi kuin kävellä, sattuu
 - nouset ylös, sattuu
- käännät kylkeä, sattuu
- vaihdat asentoa, sattuu
- yskäset, sattuu
- aivastat, varmasti sattuu
- yrität nostaa jotain, sattuu
- yrität riisua vaatteita, sattuu
- laitat sukkia jalkaan, sattuu
- istut tai makaat, niin aina johonkin sattuu
- tärähdykset (esim. autossa), sattuu
- portaita kiipeäminen, sattuu joka paikkaan
- jne. jne...

Arjesta selviytyminen käy välillä voimille, koipia on nostettava taivasta kohden usein, turvotusta on alkanu olemaan nilkoissa. Kipu on kuitenkin se suurempi huoli tällä hetkellä, sitä miettii että ottaako särkylääkettä vai ei, mutta oon huomannut, ettei siitä ole ollut apua tähänkään asti, joten en ole nykyään edes ottanut.

Raskaus on vasta viikolla 22, jäljellä olisi ainakin 120 päivää, 17 viikkoa..


.. joskus vain ottaa koville... toivon vain, että osaisin nauttia, kivusta huolimatta..
Ainakin aion ottaa rennosti..




2 kommenttia:

  1. Voi että sun oloa, kuulostaa tosi kurjalta!! :( ootko kokeillut mitään tukivyötä? Mulla oli hetken sellanen kaverilta lainassa, mutta en kokenut siitä olevan mitään apua. Ehken käyttänyt sitä oikein, who knows.
    Voimia kivun kestämiseen!
    Ja toivottavasti lääkärillä on jotain parannuskeinoja :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla oli kaverilta lainassa tukiliivi, mutta tuntui, että selän paine ja kipu jalassa vain paheni, joten jätin sen suosiolla pois. Koitan ottaa mahdollisimman iisisti, kaikki on pommittanu koko päivän, että miten on, jatkuuko sairasloma vai tuutko töihin takasin, en oo jostain syystä kehdannut sanoa suoraan, että en tosiaankaan ole työkunnossa. Huomenna koitan päästä sinne lääkärin vastaanotolle saakka ja saada sairaslomaa lisää, sillä ei tällä selällä ja koivella töitä pysty tekemään. Katsellaan huomiseen, että miten jatkuu..

      Poista

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: