keskiviikko 5. syyskuuta 2012

Vauvahieronta





Esikoinen kärsi vatsavaivoista jo pienenä, huusi ja raivosi jatkuvasti  ja neuvola oli sitä mieltä, että se johtuu koliikista. Käski kokeilemaan eri maitokorvikkeita, vauvahierontaa ja olemaan kärsivällinen.  Kaiken lisäksi pojalle alkoi ilmestymään maitorupi ja vaippaihottuma (rupi johtui osittain ruoka-aine allergioista, vaippaihottuma meni ohi kestovaippojen kanssa) Neuvola ei osannut auttaa, sanoi vain että koliikki menee ohi ajallaan... (lopulta syy olikin se, ettei lapsen vatsa pysty pilkkomaan laktoosia.. 1v kuunneltiin huutoa ja kipua, itse tutkittiin asiaa ja kokeiltiin ja 1.5v neuvola sitten vasta suostui uskomaan, että "vika" ei ole koliikkia vaan saatiin virallinen lähete maitoallergiatesteihin.)


Kokeiltiin kuitenkin tuota vauvahierontaa ja se auttoi lapsen vatsavaivoihin, hetkittäin. Hierottiin lasta lähinnä kylpyjen jälkeen ja ennen unille menoa illalla. Lapsi nautti siitä, rauhoittui ja usein nukahtikin kesken hieronnan.

Hieronta auttaa vauvan lihasjännitteisyyteen ja helpottaa unille menoa. Vauva nauttii, koska saa vanhemmalta samalla lohtua ja läheisyyttä. Kosketus auttaa vauvaa hahmoittamaan omaa kehoaan ja erottamaan kehonsa rajat. Hieronta ei ole samanlaista kuin aikuisille tehtävä hieronta, vaan perustuu lähinnä hivelemisen ja silittämisen tyyppiselle lihashieronnalle. Vatsaa ja selkää voi hieroa kämmenellä, jalkoja ja käsiä voi leipoa lähes samalla tavalla kuin pullataikinaa. Käsiä ja jalkoja voi hieroa myös lypsyliikkeillä. Oikeaoppiset ja oikeassa järjetyksessä tehdyt liikkeet kuuluu vauvahierontaa ja tätä voi oppia kursseilla. Täytyy myöntää, että itse harjottelin kirjan kanssa.. Toistin liikesarjaa lähes identtisesti: päästä jalkoihin. Samalla soitin vauvalle "unimusiikkia" ja lauleskelin itsekin siinä samalla. Tämän jälkeen toinen oli valmis unille ja se kävi nopeasti ja vaivattomasti..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: