tiistai 29. tammikuuta 2013

Suklaakakkua pukkaa..

Jokseenkin tullu himo suklaaseen..
Viikko sitten leivottiin tällänen kakku..


 Ihan pikapika "hyydykekakku"

Pohjana on ihana suklainen kakkupohja
125g voita
75g suklaata
2 dl sokeria
suolaa
1 tl vaniljasok.
2 munaa
2 dl jauhoja

Sulata voi ja suklaa kattilassa, sekoita kunnes seos on tasaista.
Lisää sokeri, suola ja vaniljasok.
Lisää munat yksitellen, sekoita hyvin.
Lisää lopuksi jauhot. Sekoita tasaiseksi.

Leikkaa leivinpaperista vuoan pohjalle paperi (jätä yhteen kohtaan n. 7cm lipare, jonka avulla saat myöhemmin helposti siirrettyä kakun tarjoiluastiaan.)
 Kippaa voideltuun (irtopohja)vuokaan.

Paista 175 asteessa n. 15 min.
Anna jäähtyä ennen täytteen lisäämistä.
Kostutin pohjaa mehulla (pistelin siihen haarukalla reikiä, että mehu imeytyy papemmin.)

Pohjan ohjeen nappasin täältä

Täyte kaikessa yksinkertaisuudessaan:
2.5 dl kermaa
sokeria
philadelphia marabou-tuorejuusto
(mustikoita)

Vatkaa kerma, lisää tuorejuusto ja tarvittaessa sokeria.
 Kaadoin pohjan päälle kerroksen mustikoita, 
sen jälkeen suklaatäyte ja jääkaappiin pariksi tunniksi.

Tytär askarteli kakkupaperista lumihiutaleen, jonka läpi sihtasimme 
hiukan kaakao jauhoja kakun pintaan.

Oli todella hyvää! 
Ja suklaista!

Tällänen uutuus löytyi kaupasta, niin hitsi vie pakkohan se oli ottaa mukaan kotio. NAMS sanon minä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: