tiistai 14. toukokuuta 2013

Lemmenpalat

Lemmenpalat


Lemmenpalat
(pellillinen)
 
5 kananmunaa
4 dl sokeria
4½ dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
5 rkl hyvänlaatuista kaakaojauhetta
2 dl vettä
300g voita
200g tummaa suklaata 
 
Kuorrute:
2 dl kuohukermaa
2 rkl expressokahvia 
200g tummaa suklaata
2 dl kookoshiutaleita
 
 
Vatkaa munat ja sokeri. Sekoita kuivat aineet keskenään ja kääntele varovasti munavaahtoon. Lisää vesi ja sulatettu voi. Kaada vuoratulle pellille. Sirottele päälle rouhittu suklaa. Paista 10-15 min 200 asteessa. Kokeile kakkua tikulla, kakun on jäätävä hiukan tahmeaksi. Jäähdytä kakkulevy
Tee kuorrute. Kiehauta kerma ja lisää siihen kahvi ja jäähdytä hiukan. Sulata suklaa sekoittaen kermaan ja kuorruta kakkulevy. Sirottele pinnalle kookoshiutaleet ja jäähdytä kuorrute. Leikkaa paloiksi.
 


Alkuperäinen ohje on kirjasta Pala kakkua - ja paljon muuta,  Leila Lindholm

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: