sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Sacherkakku

Ihanan suklainen Sacherkakku...

Yks mun lemppari suklaakakuista! Monet sanoo et tää on vaikee ja hirmu monimutkanen, mutta ei mun mielestä mitenkään liian työläs..






Pohja:
200g voita
200g tummaa suklaata
4 munaa
2 dl sokeria
2½dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl vaniljasokeria

Valmista pohja. Pilko ja sulata suklaa voin kanssa kattilassa. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet keskenään. Kääntele kuivat aineet vaahtoon ja lisää voi-suklaaseos. Voitele ja jauhota vuoka. Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n. 40 min.
Anna kakun jäähtyä hetki ja kumoa se sitten. Leikkaa pohja kolmeen osaan.

Kostutus: 1 dl vettä 2 rkl rommia (itse käytin tässä kakussa mehua, kun tuli lapsille!)
Täyte: aprikoosimarmeladia

Kostuta pohjat veden ja rommin seoksella, lisää väleihin aprikoosimarmeladia reilusti!!

Kuorrute:
200g tummaa suklaata
2 rkl voita
1 dl kermaa

Pilko ja sulata suklaa kattilassa voin kanssa miedolla lämmöllä. Lisää myös kerma (HUOM! jos kerma on kylmää ja seos lämmintä käy köpelösti! Itse lisäsin vähän kerrallaan jo hiukan jäähtyneen suklaan sekaan..) Sekoita seos hyvin sekasin ja kaada/levitä kakun päälle ja reunoille.

Viimeistele koristelulla (kannattaa koristella, ennen kuin suklaapäällinen on kokonaan jähmettynyt.)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: