perjantai 13. syyskuuta 2013

Tyrnikakku

Tyrnikakku tuli ihan sattumalta eteeni kun papereita selasin.
Jotenkin se oli parempi vaihtoehto ku suklaakakku, kun tytön juhlissa jo pääkakkuna oli suklainen suklaakakku..

Tää oli makeaa ja hyvää, vain päällisestä tein aavistuksen kirpeämpää..



Pohja:
180-200g piparkakkuja
75-100g voita

Murskaa keksit ja sulata voi. Sekoita yhteen ja painele irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:
4 liivatelehteä
200g valkosuklaata
3.3dl kermaa
½dl sokeria
2 dl vaniljajogurttia
2½ dl tyrnihilloa (mä löysin kaupasta vaan tyrnihyytelöä)
3/4 dl tyrnimehua/laimennettua sit.mehua

Laita liivatelehdet likoomaan kylmään veteen. Pilko ja sulata suklaa. Vispaa kerma, lisää siihen sokeri, jogurtti ja hillo. Lisää jäähtynyt suklaa varovasti sekottaen seokseen. Liota liivatelehdet kuumaan tyrnimehuun ja lisää norona seokseen.

Kaada täyte pohjan päälle.
Anna sen hyytyä kunnolla. Tee sitten kiille!

Kiille:

4 liivatelehteä
1 sit.mehu / ½ dl tyrnimehua (mulla oli pakaste tyrniä, jotka soseutin ja siivilöin)
n.1.5 dl esim. appelsiinimehua
(jätin hyytelöä pari lusikallista talteen tätä varten.)

Liiota liivatteita vähintään 5 min, lämmitä mehua tippa, liota liivatteet siihen, sekoita loput mehut keskenään ja kaada varovasti kakun päälle.





Vinkit:
* Murskaa keksit pussissa kaulimella (lapset tykkää tehdä meillä tän homman!)
* Jätä leivinpaperiin häntä, sen avulla siirtäminen tarjoiluastiaan sujuu helpommin 
* Kaada sulanut voi pussiin ja sekota. Kaada suoraan vuoanpohjalle ja painele.
* Käytin Semperin  "vauvamehua", kun meillä ei muuta keltasta mehua ollut- Joskus isimies ostanu vauvalle "kokeiluun".. Se oli hyvää, sekä kakussa, vauva tykkäs että isimieskin joi..


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Hipsula kiittää kommenteista!

Seuraa Hipsulaa: